کارگاه مدلسازی اقلیمی

کارگاه مدل سازی اقلیمی با بهره گیری از تعداد 16 کامپیوتر داخل کارگاه و یک سرور با قابلیت اتصال از راه دور (قابلیت ssh)، مجهز به پلتفرم لینوکس، برنامه های آموزشی و پژوهشی مرتبط با اقلیم شناسی را پوشش می هد. این کارگاه به انواع نرم افزارها و بسته های نرم افزاری اقلیمی چون  GrADS, NCL, CDO, NCO, NcView و مدل هایی رقومی با کاربردهای میان مقیاس و مقیاس منطقه ای چون  WRFو RegCM تجهیز گردیده است. مجموعه امکانات فوق، شرایطی را فراهم نموده است تا فارغ التحصیلان گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد از توانمندی خاصی در یکی از حوزه های اقلیم شناسی مدرن یعنی «مدل سازی اقلیمی» برخوردار باشند و از آن در تحقیقات خود بهره گیرند. علاوه بر برگزاری کلاس های درس، در این کارگاه دوره های تخصصی مدلسازی و پردازش و تحلیل داده های رقومی جوی برای علاقمندان از سراسر کشور در طول سال توسط اساتید گروه جغرافیا برگزار می گردد.

 

 قابلیت استفاده از مرکز محاسبات سنگین: 

با توجه به حجم بالای پردازش های مورد نیاز و همچنین نیاز به انجام پردازش های موازی (Parallel Computing) در مدلسازی اقلیمی، کاربران این کارگاه به دفعات از طریق اتصال از راه دور (قابلیت ssh)، محاسبات خود را بر روی سرور مرکز محاسبات سنگین دانشگاه فردوسی مشهد به انجام می رسانند.

 

  • کارگاه مدلسازی اقلیمی
    کارگاه مدلسازی اقلیمی

    مجهز به پلتفرم لینوکس برای استفاده از نرم افزارها و مدل های اقلیمی و جوی

  • کارگاه مدلسازی اقلیمی
    کارگاه مدلسازی اقلیمی

    محل برگزاری دوره های تخصصی مدل سازی برای پژوهشگران از سراسر کشور. برگزاری دوره WRF در تاریخ 29 الی 30 اردیبهشت ماه 1395.

  • کارگاه مدلسازی اقلیمی
    کارگاه مدلسازی اقلیمی

    برگزاری دوره مدل سازی مقیاس منطقه ای(RegCM) در تاریخ 12 الی 13 آبان ماه 1394