سفرهای علمی

در تمامی رشته-گرایش های علوم جغرافیایی، انجام مطالعات میدانی و مشاهده مستقیم پدیده های مورد بررسی، به منظور تکمیل فرآیند آموزش و پژوهش، امری اجتناب ناپذیر است. به تعبیری «طبیعت»، آزمایشگاه جغرافیدان است. بر همین اساس، سفرهای علمی و بازدیدهای میدانی، جزء لاینفک برنامه های درسیِ تمامی گروه های آموزشی جغرافیا در سراسر جهان محسوب می گردند. به جهت نیازی که به انجام بازدیدهای علمی برای تکمیل فرآیند آموزش وجود دارد، در سرفصل بسیاری از دروس رشته-گرایش های علوم جغرافیایی، انجام بازدید علمی به عنوان یک الزام آموزشی تعریف گردیده است. با این توصیف، در هر نیمسال تحصیلی گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد مجری یک سری بازدیدهای علمی کوتاه مدت (چند ساعته و یک روزه) و سفرهای علمی چند روزه به اقصاء نقاط استان و کشور است. در سفرهای علمی، معمولاً دو یا چند تن از اساتید با تخصص های مختلف راهنمایی دانشجویان را برعهده دارند و در کنار آموزش مسائل علمی، مسائل دیگری را نیز آموزش می دهند. بی گمان، سفرهای علمی یکی از ماندگارترین و لذت بخش ترین نوع آموزش را برای دانشجویان جغرافیا فراهم می نماید. در اینجا، تعدادی از سفرهای علمی و بازدیدهای میدانی که در طی یکی دو سال گذشته در گروه جغرافیا به انجام رسیده و مستندات آن وجود داشته، در قالب گزارش سفر و یا به شکل تصویری ارائه می گردند.

گزارش سفر

گالری سفرهای علمی