هسته پژوهش های فرهنگی و اجتماعی آسیای مرکزی مطالعات جغرافیایی روستاهای خراسان

مدیر هسته: آقای دکتر محمدجعفر یاحقی

 هدف شکل گیری:
 تحقق بخشي از وظايف پژوهشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و نيز كمك به نيازهاي پژوهشي كشور در زمينه مسائل مختلف حوزه ژئوپلتيكي آسياي مركزي و نيز گسترش آگاهي و شناخت جامعه ايراني اعم از مسؤولان، افراد و نهادهاي ذي‌ربط درباره ابعاد مختلف مرتبط با منطقه مذكور و معرفي و شناساندن جمهوري اسلامي ايران به كشورهاي منطقه و كوشش براي ارتقاء روابط متقابل.
                           تاریخ شروع به کار: زمستان 1384

شرح وظایف
1-  انجام طرح‌هاي پژوهشي مورد نياز كشور در زمينه مسائل حوزه آسياي مركزي كه طبق تعريف يونسكو شامل كشورهاي قزاقستان، قرقيزستان، ازبكستان، تاجيكستان، تركمنستان، مغولستان، افغانستان، شمال پاكستان، شمال هند، غرب چين، بخشي از ايران و جنوب تايگا در بخش شرقي روسيه مركزي مي‌شود.
2- انجام خدمات مشاوره‌اي علمي و تخصصي در زمينه مسائل مربوط به آسياي مركزي براي سازمان‌ها و نهادهاي بخش دولتي و خصوصي.
3- بررسي و شناسايي نيازهاي پژوهشي مربوط به منطقه آسياي مركزي.
4- اجراي فعاليت‌هاي مورد نياز در جهت بكارگيري نتايج تحقيقات انجام شده در ارتباط با آسياي مركزي.
5- همكاري با ساير مؤسسات و جوامع علمي و پژوهشي در داخل و خارج از كشور در راستاي انجام مأموريت مركز.
6- برقراري ارتباط با پژوهشگران، متخصصان، مبتكران و متفكران در مراكز علمي و پژوهشي داخل و خارج از كشور و فراهم نمودن امكانات لازم براي استفاده از همكاري آنها در راستاي اهداف مركز.
7- انتشار نتايج پژوهش‌ها و مطالعات انجام شده به صورت مجله علمي، كتاب، ديسكت، CD و نظاير آن.
8- پيشنهاد و همكاري در برنامه‌ريزي و اجراي دوره‌هاي آموزشي و تحقيقاتي به منظور تربيت نيروهاي متخصص مورد نياز در رابطه با آسياي مركزي با هماهنگي گروه‌هاي آموزشي ذي‌ربط در دانشگاه.
9- برنامه‌ريزي و برگزاري ميزگردها و سخنراني‌هاي ادواري يا همكاري با ساير سازمان‌ها و مؤسسات دولتي و نظاير آن براي برگزاري جلسات علمي در زمينه مسائل مختلف آسياي مركزي.

آدرس: مشهد، ميدان آزادي، پرديس دانشگاه فردوسي مشهد، دانشكده ادبيات و علوم‌ انساني دكتر شريعتي، هسته پژوهشي فرهنگي-اجتماعي آسياي مركزي.
شماره تلفن‌ها:
 33-38796829 – 051 داخلي 340