پژوهشکده زیارت و گردشگری

3   مدیر گروه: آقای دکتر محمد قاسمی خوزانی

درباره گروه:
گروه پژوهشی مطالعات فضایی و کالبدی در حال حاضر دارای پنج نفر عضو هیئت علمی می باشد. تخصص اعضا در حوزه جغرافیا و شهرسازی است.
-دکتر محمد قاسمی خوزانی (مدیر گروه)
- دکتر امیدعلی خوارزمی
-دکتر محمدرحیم رهنما
- دکتر حمدالله سجاسی قیداری
- دکتر حسین معروفی

 اهداف گروه مطالعات فضایی و کالبدی

این گروه، اهداف زیر را در حوزه کالبدی و فضایی زیارت و گردشگری به عنوان برنامه کاری خود مد نظر قرار داده است:
o    انجام طرح های پژوهشی کاربردی، توسعه ای و بنیادی
o    ارائه خدمات مشاوره علمی پژوهشی به سازمان های متقاضی
o    برگزاری دوره های تخصصی آموزش عالی پژوهش
o    برگزاری نشست ها و سمینارهای تخصصی در سطوح ملی و بین المللی
o    برگزاری کارگاه های آموزش تخصصی
o    انتشار کتب علمی
o    همکاری در انتشار مجله بین المللی مطالعات زیارت و گردشگری به زبان انگلیسی

تاریخچه پژوهشکده زیارت و گردشگری

پژوهشکده زیارت و گردشگری دانشگاه فردوسی مشهد طبق آیین¬ نامه نحوه تشکیل و فعالیت واحدهای پژوهشی در دانشگاه ¬ها و پژوهشگاه ها مصوب ۷/۳/ ۱۳۹۰ شورای گسترش آموزش عالی، بر اساس ابلاغیه شماره ۳.۲۵۲۷۸۵ مورخ 7/12/1390 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری(عتف) به منظور پاسخگویی به نیازهای پژوهشی دستگاه های اجرایی ، نهادها و موسسات عمومی یا غیردولتی کشور در حوزه زیارت و گردشگری به عنوان پژوهشکده «تقاضا محور» ایجاد شده و مصوبه تاسیس آن طی نامه شماره 193611/22/2 مورخ 23/08/1396 از طریق وزارت عتف به دانشگاه فردوسی مشهد ابلاغ گردید.
این واحد پژوهشی به صورت مشارکتی از طریق انعقاد تفاهم نامه یا قرارداد همکاری میان دانشگاه فردوسی مشهد و سازمانهای متقاضی در کشور در قالب چهار گروه پژوهشی به شرح زیر فعالیت می کند :

•    مطالعات اجتماعی زیارت و گردشگری
•    مطالعات فضایی و کالبدی زیارت و گردشگری
•    مطالعات مدیریت و اقتصاد زیارت و گردشگری
•    مطالعات دینی زیارت و گردشگری

سایت پژوهشکده
آدرس : مشهد، میدان آزادی، پردیس دانشگاه،دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دکتر علی شریعتی، پژوهشکده زیارت و گردشگری.
تلفن:  38804210-051
نمابر:  38807317-051