هسته پژوهشی مطالعات جغرافیایی روستاهای خراسان

مدیر هسته: خانم دکتر خدیجه بوزرجمهری

درباره هسته:
جمعی از اعضاء هیات علمی گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی برآن شدند تا « هسته پژوهشی مطالعات جعرافیایی روستاهای خراسان» را به تصویب شورای پژوهشی دانشگاه فردوسی برسانند، تا  با  بهره گیری از توان تخصصی اعضای هیات علمی ومحققان دانشگاهی، خدمات پژوهشی ومشاوره ای را درحوزه های مختلف مسائل روستایی در اختیار سازمانها و موسسات متقاضی قرار دهند. قلمرو مطالعه این مرکز شامل نواحی روستایی خراسان شمالی، جنوبی و رضوی است.

اهداف
1-انجام تحقیقات علمی درقلمرو موضوعات مختلف جغرافیایی روستاهای خراسان براساس تقاضاها و اولویت های پژوهشی ادارات وسازمان های مختلف.
2-ایجاد تعامل وارتباط دوسویه بین پژوهشگران مرکز باادارات، سازمان ها و نهادهای اجرایی به منظور تحلیل مسائل جغرافیایی روستاهای خراسان وارائه راهکارهای علمی وکاربردی.
3-ایجادفرصت برای مشارکت اعضاء هیات علمی وپژوهشگران جغرافیای روستایی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در عرصه های پژوهشی وافزایش سطح دانش و مهارت های علمی وعملی آنان.

مأموریت ها
•    انجام طرح های پژوهشی بنیادی، کاربردی و توسعه ای در حوزه مسایل روستایی و همکاری علمی با ادارات و سازمان های مرتبط با فعالیت های روستایی (دفتر امور روستایی استانداری ها، سازمان جهاد کشاورزی، بنیاد مسکن اسلامی و.)
•    شناخت و تدوین اولویت های پژوهشی استراتژیک با محوریت موضوعات و مسایل روستایی.
•    ارزیابی و نظارت بر اجرای طرح های پژوهشی انجام شده سایر مراکز و دفاتر پژوهشی دولتی و خصوصی
•    شناسایی و جلب مشارکت محققین در زمینه های تخصصی هسته پژوهشی در سطح کشور
•    برگزاری گردهمایی ها و نشست های علمی در زمینه های مسائل مختلف روستایی
•    برگزاری کارگاه های پژوهشی در زمینه های مختلف روستایی
•    ارائه و نشر یافته های پژوهشی

حوزه های فعالیت و خدمات
•    مطالعات برنامه ریزی روستایی با نگاه ویژه به برنامه ریزی استراتژیک و آینده پژوهی
•    مطالعات اقتصادی در حوزه اقتصاد روستایی با نگاه ویژه به برندینگ روستایی ، اشتغال و کسب کار های کوچک، صنعت گردشگری روستایی و اقامتگاههای بوم گردی
•    مطالعات و پژوهشهای اجتماعی با نگاه ویژه به آسیب شناسی روستایی بویژه فقر، اعتیاد ، مهاجرت ، بیکاری و...
•    مطالعات ، پژوهشها و برنامه ریزی فرهنگی در حوزه مدیریت روستایی
•    مطالعات و پژوهشهای کاربردی در زمینه روستای الکترونیک و هوشمند
•    مطالعات کالبدی و مسکن و بافت های باارزش روستایی
•    پژوهش و مطالعه در زمینه مدیریت یکپارچه روستایی و حکمروایی خوب روستایی
•        انجام مطالعات و تحقیقات میدانی و نظر سنجی در زمینه های مربوطه به موضوعات روستایی

سایت هسته
آدرس : مشهد، میدان آزادی، پردیس دانشگاه فردوسی مشهد،دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی، گروه جغرافیا.
تلفن:  38806744-051
نمابر:   7941484-051