آزمایشگاه ها و کارگاه ها

از آنجایی که علم جغرافیا، علم مطالعه زمین خوانده می شود، بهره گیری از ادوات، امکانات، ابزار و نرم افزارهای پایش و سنجش ابعاد مختلف سیاره زمین اعم از ابعاد انسانی و طبیعی، جزیی لاینفک از علوم جغرافیایی است. در این رهگذر، در کنار مطالعات میدانی، بهره گیری از آزمایشگاه و کارگاه جهت تکمیل فرآیند آموزش و پژوهش در علوم جغرافیایی امری اجتناب ناپذیر است. بر همین اساس، گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد از گذشته های دور دارای امکانات آزمایشگاهی برای انجام امور آموزشی و پژوهشی بوده است. مجموعه آزمایشگاه های گروه جغرافیا در طول هر نیمسال تحصیلی، محلی برای آموزش دروس عملی چون کارتوگرافی، نقشه خوانی، نقشه برداری، تهیه، تحلیل و تفسیر نقشه های موضوعی، عکس های هوایی، نقشه های هوا، نقشه های زمین شناسی و ژئومورفولوژی، پردازش های رقومی تصاویر ماهواره ای، پردازش و تحلیل داده های رقومی شبکه بندی شده و آموزش سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) می باشند. این مجموعه در طول هفته مورد استفاده دانشجویان مقاطع مختلف جغرافیا در گرایش های مختلف، در قالب دروس پایه و تخصصی قرار می گیرد. در حال حاضر گروه جغرافیا از امکانات آزمایشگاهی زیر بهره می برد:

• آزمایشگاه ها و کارگاه ها، شامل:
    • - سایت GIS
    • - کارگاه مدل سازی اقلیمی