مقاطع گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد

دوره كارشناسي

گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد هم اکنون در مقطع کارشناسی، در سه گرایش دانشجو می پذیرد. این سه گرایش به شرح زیر می باشند:

• جغرافیا-گرایش برنامه ریزی روستایی
    • جغرافیا-گرایش برنامه ریزی شهری
    • جغرافیا-گرایش آب و هواشناسی

تعداد واحدهاي درسي دوره کارشناسی جغرافیا برای تمامی گرایش ها ۱۳۶ واحد است، که تعداد دروس پایه، تخصصی و عمومی به ترتیب، 80، 34 و 22 واحد می باشد. در حال حاضر، شمار دانشجویان این دوره 265 تن می باشد. گروه جغرافیا در تیرماه 1398 جشن فارغ التحصیلی 56 ام دوره از دانشجویان دوره کارشناسی خود را برگزار نموده است.

کارشناسی ارشد

گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد در مقطع کارشناسی ارشد، در 6 رشته و مجموعاً در 9 رشته-گرایش دانشجو می پذیرد. رشته ها و گرایش های گروه به شرح زیر می باشند:

• جغرافیا و برنامه ریزی روستایی
    • -گرایش برنامه ریزی کالبدی-فضایی
    • - گرایش مدیریت توسعه پایدار روستایی
  • جغرافیا و برنامه ریزی شهری
    • -گرایش آمایش شهری
    • - گرایش برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری
  • آب و هواشناسی
    • -گرایش سینوپتیک
    • - گرایش تغییر اقلیم
  • ژئومورفولوژی
    • –گرایش ژئومورفولوژی و آمایش محیط
  • جغرافیای سیاسی
  • جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری
    • – گرایش برنامه ریزی فضایی و مجتمع های گردشگری
  • مدیریت امور شهری
  • سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی
    • -گرایش سیستم اطلاعات جغرافیایی

دکتری تخصصی (PhD)

گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد در مقطع دکتری، در 4 رشته دانشجو می پذیرد. رشته ها به شرح زیر می باشند:

• جغرافیا و برنامه ریزی روستایی
      • جغرافیا و برنامه ریزی شهری
      • ژئومورفولوژی
      • جغرافیای سیاسی

گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد، در مجموع با تعداد 265 نفر دانشجوی کارشناسی و بالغ بر 300 دانشجوی تحصیلات تکمیلی، بزرگترین گروه دانشکده ادبیات و علوم انسانی می باشد. گروه جغرافیا در نظر دارد در سال آینده در رشته دکتری آب و هواشناسی و آینده پژوهشی در برنامه ریزی شهری و منطقه ای در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو بپذیرد.