به گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد خوش آمدید

 

گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد با بیش از 60 سال سابقه، قطب اصلی آموزش و پژوهش علوم جغرافیایی در شرق کشور محسوب می گردد. این گروه، از نظر شاخص هایی چون تعداد استاد و دانشجو، هفتمین گروه بزرگ دانشگاه فردوسی مشهد قلمداد می شود. رشته جغرافیا که در سال 1336، تحت عنوان کلی تاریخ و جغرافیا توسط دکتر لطف الله مفخم پایان در دانشگاه فردوسی مشهد بنیان نهاده شد، در سال 1346 از رشته تاریخ جدا گردیده و به عنوان سومین گروه جغرافیای ایران، به صورت یک گروه مستقل دانشجو پذیرش نمود. هم اکنون گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان بزرگترین گروه دانشکده ادبیات و علوم انسانی، با بهره گیری از اعضای هیأت علمی مجرب و توانمند خود در عرصه های مختلف علمی و اجتماعی در مقیاس های ملی و منطقه ای فعالیت نموده و در تمامی مقاطع تحصیلی اعم از کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در قالب برنامه های مختلف دانشجو می پذیرد. وجود مراکز و هسته های پژوهشی مختلف، ارتباطات برون دانشگاهی متعدد و برنامه های آموزشی متنوع، گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد را به عنوان یکی از گروه های فعال، مطرح و پیش رو در آورده است.
fum-geo-group-photo-02

مدیر گروه جغرافیا

 

Dr-MohseniPNG
دکتر ندا محسنی
nedamohseni@um.ac.ir
تلفن : 05138806784
  1. اخبار گروه
  2. جلسات دفاع

کلیپ معرفی گروه جغرافیا

اطلاعیه ها

بانک اطلاعاتی مقالات جغرافیایی در مجلات علمی و پژوهشی کشور (1327-1387)

خدیجه بوزرجمهری (دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه فردوسی مشهد مجری طرح)

محمود عیوضلو (دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه اصفهان همکار طرح)

چکیده طرح:

طرح  حاضر بر اساس نتایج بانک اطلاعاتی مقالات علمی- پژوهشی مجلههای جغرافیایی کشور، به بررسی و طبقه­بندی موضوعی مقالات جغرافیای روستایی پرداخته است.
روش: جامعۀ آماری شامل ۲۳۸۸ مقالۀ جغرافیایی از ۱۹ مجلۀ علمی پژوهشی کشوراست که طی سال‌های ۱۳۲۷-۱۳۸۷ به چاپ رسیده است. موضوع­بندی مقاله­ها، بر اساس فهرست سرفصل­های دروس تمامی مقاطع تحصیلی رشتۀ جغرافیا انجام گرفته است و ورود اطلاعات به رایانه و پردازش آن‌ها، در پایگاه داده­ها به­وسیلۀ زبان برنامه­نویسی Visual C# ذخیره شده است، همچنین برای قابلیت جستجوی مقالات از نرمافزار Microsoft Access استفاده شده است.
یافته­ها/نتایج: این بررسی نشان داد که 5/45 درصد مقالات جغرافیایی در سال­های ۸۲-۸۷ نوشته شده و ۵۷ درصد آن‌ها در حوزۀ مطالعات جغرافیای انسانی بوده است که از آن میان، ۳۰ درصد در زمینۀ موضوعات مختلف جغرافیای روستایی تألیف شده است.

نتیجه‌گیری: مهم‌ترین عامل افزایش مقالات در سال­های اخیر، از نظر ۸۸ تن از استادان جغرافیا«کسب امتیاز برای ارتقا به مرتبۀ علمی بالاتر» بوده است.

پژوهش حاضر در قالب طرح پژوهشی شماره 3 به انجام رسیده است و مقاله آن در شماره 22 فصلنامه جغرافیا و توسعه ناحیه ای به چاپ رسیده است و شامل لوح فشرده بانک اطلاعاتی مقالات می باشد.

لینک دریافت مقاله : http://jgrd.um.ac.ir/index.php/geography/article/view/42877

لینک دریافت نرم افزار بانک اطلاعاتی مقالات: 

1010

 

 

رویدادهای پیش رو